Lessen

Bij Manege Hooidonk worden er manegelessen gegeven voor jong en oud. Ook wanneer je nog nooit op een pony of paard hebt gezeten, kun je bij Manege Hooidonk leren paardrijden.

De manegelessen worden gegeven door ervaren/gediplomeerde instructeurs. Tijdens de lessen wordt er veel gelet op de houding van de ruiters en het geven van de hulpen aan de pony’s. Ook is er tijdens de lessen tijd voor leuke dingen. We vinden het belangrijk dat je als ruiter een leuke tijd hebt bij ons en willen je helpen met veilig kunnen paardrijden.

Kabouterles 6/7 jarigen

Voor de jongere kinderen van 6-7 jaar biedt Manege Hooidonk op
maandag 16.00u
dinsdag 16.00u
woensdag 14.00u
zaterdag 11.30u en 12.30u
zondag 9.30 u en10.30u
kleuterlessen aan. Op een speelse wijze wordt geprobeerd de kinderen de beginselen van het ponyrijden te leren. Ook hier weer staat plezier hebben voorop en leren de kinderen pony’s en hun gedrag te begrijpen.

Beginnersles pony

Regelmatig starten wij nieuwe groepen beginnerles pony speciaal bedoeld voor 8-12 jarigen die nog niet of nauwelijks gereden hebben. Vooraf leer je je pony poetsen en opzadelen en daarna rijdt je een uur. In deze les leer je de basis van ponyrijden en als groep groei je door in je rijden.

Voor exacte mogelijkheden en ruimte in de lessen kunt u contact opnemen via info@manegehooidonk.nl of via 040 283 23 63

Beginnersles volwassenen/paard

Op de woensdagen om 10.30u, donderdagen om 21.00u, zaterdagen om 10.30u en op de zondagen om 10.30u hebben wij een les voor startende volwassenen. Heb je nog nooit of nauwelijks gereden en dit altijd willen doen, dan is deze les voor jou bedoeld. 

De les start met het poetsen van je paard en opzadelen. Daarna stap je op en leer je de basis van paardrijden en kun je ontdekken of je het inderdaad leuk vindt. Als je het rijden voldoende beheerst, kun je vanuit deze les doorstromen naar een andere paardenles.

Lesabonnement

In onze lessen werken we met een maandabonnementen. Je betaalt daarmee een bedrag om wekelijks te kunnen rijden. Rijd je in meerdere lessen, dan krijg je voor iedere lesdag een maandabonnement. 
Opzeggen van je abonnementen kan met een opzegtermijn van een kalendermaand. 

Op door de ruiter niet gereden lessen in een abonnementsperiode is geen terugbetaling mogelijk en de maandabonnementen zijn persoonsgebonden.

Jaarlijks is er een bijdrage aan de FNRS/KNHS van € 27,50

 Afzeggen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer niet kunt ponyrijden/paardrijden.
Afgezegde lessen door verhindering of ziekte worden niet terugbetaald. Dit geldt ook voor losse lessen. Wel kunnen lessen onder voorwaarden van tijdig afzeggen (24 uur vooraf via klantenportaal) worden ingehaald. 

We kennen een coulanceregeling voor op lopende abonnement rijdende ruiters. Bij een tijdige afzegging (24 uur van tevoren via klantenportaal) kun je de niet gereden les een jaar lang inhalen. Dit inhalen kun je zelf boeken via ons klantenportaal. Dit geldt óók voor privélessen die zijn afgesproken!

 
Afzeggen en aanvragen van inhaallessen kan digitaal via ons klantenportaal.