Lessen

Bij Manege Hooidonk worden er manegelessen gegeven voor jong en oud. Ook wanneer je nog nooit op een pony of paard hebt gezeten, kun je bij Manege Hooidonk leren paardrijden.

De manegelessen worden gegeven door ervaren instructeurs. Tijdens de lessen wordt er veel gelet op de houding van de ruiters en het geven van de hulpen aan de pony’s. Ook is er tijdens de lessen tijd voor leuke dingen. We vinden het belangrijk dat je als ruiter een leuke tijd heb bij ons en willen je helpen met veilig kunnen paardrijden.

Kabouterles

Voor de jongere kinderen van 6-7 jaar biedt Manege Hooidonk op woensdag 14.00u, vrijdag 15.00u, zaterdag 11.00u en zaterdag 17.00u kleuterlessen aan. Op een speelse wijze wordt geprobeerd de kinderen de beginselen van het ponyrijden te leren. Ook hier weer staat plezier hebben voorop en leren de kinderen pony’s en hun gedrag te begrijpen.

Beginnersles pony

Regelmatig starten wij nieuwe groepen beginnerles pony speciaal bedoeld voor 8-12 jarigen die nog niet of nauwelijks gereden hebben.
De les start met een kwartier gezamenlijk zadelen met uitleg daarbij. Daarna nog 45 minuten rijden. Op het moment dat zadelen voldoende beheerst wordt, kunnen de kinderen zelf opzadelen en rijden ze het volle uur.
In deze les leer je de basis van ponyrijden en als groep groei je door in je rijden.

Voor exacte mogelijkheden en ruimte in de lessen kunt u contact opnemen via info@manegehooidonk.nl of via 06-23469976/Desiree

Beginnersles volwassenen/paard

Op de donderdagen van 21.00u naar 22.00u, zaterdagen van 10.00u tot 11.00u en op de zondagen van 9.30u tot 10.30u hebben wij een les voor startende volwassenen. Heb je nog nooit of nauwelijks gereden en dit altijd willen doen, dan is deze les voor jou bedoeld. Instroom is continue mogelijk.

De les start met het poetsen van je paard en opzadelen. Daarna stap je op en leer je de basis van paardrijden en kun je ontdekken of je het inderdaad leuk vindt. Als je het rijden voldoende beheerst, kun je vanuit deze les doorstromen naar een andere paardenles.

Lesabonnement

In onze lessen werken we met een tienrittenabonnement. Een tienrittenabonnement bestaat uit een abonnement van tien lessen en kost €110,00 voor ponylessen en € 135,00 voor paardenlessen. Van de tien lessen mag de ruiter twee lessen missen, mits de afmelding tijdig wordt doorgegeven (kijk voor meer informatie hieronder bij ‘Afmelden’). Wanneer het abonnement eindigt, word je daarover tijdig geïnformeerd per e-mail met daarin de kosten van de nieuwe abonnementsperiode. Voorafgaande aan de start van de nieuwe abonnementperiode moet de betaling voldaan zijn. Op niet benutte lessen van het abonnement is geen terugbetaling mogelijk en de tienrittenabonnementen zijn persoonsgebonden.

Jaarlijks is er een bijdrage aan de FNRS/KNHS van € 25,00

 Afzeggen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer niet kunt ponyrijden/paardrijden.
Meld je dan tijdig af.  Afzeggen kan tot 24 uur voorafgaande aan je lesdag en lestijd via:   https://www.manegehooidonk.nl/klantenportaal/